Thursday, 3 May 2012

Dear friends,Dear friends, 


Dulu aku tak kenal apa itu erti persahabatan. Adakah persahabatan itu seperti cinta? Yang putus dan akhirnya tidak lagi berhubungan antara satu sama lain? Tapi, setelah awak, awak dan awak hadir dalam hidup aku beberapa tahun yang lepas..


Aku lebih mengenali apa itu ertinya sebuah persahabatan. Sahabat umpama kristal yang sangat cantik dan susah utk kita jumpa. Kerana nilai sebuah persahabatan yang sejati itu terlalu berharga. Tidak ternilai. Aku mula rapat dengan awak, awak dan awak bermula dari saat itu..


Hari-hari ku dipenuhi dengan gelak tawa, senyuman dan duka. Semuanya ada. Sungguh aku rindu saat itu. Sungguh aku inginkan saat itu untuk kita sama-sama laluinya semula. Sungguh aku berharap. Walaupun aku tau semua itu tidak mungkin akan berlaku. Di saat hati ini sentiasa dipenuhi dgn gelak tawa & kebahagiaan. Sorang daripada awak membawa berita kedukaan dan memedihkan hati. Walaupun aku tau itu semua adalah yang terbaik utkmu di masa depan..


Kita berjanji untuk tidak terputus hubungan begitu sahaja setelah engkau pergi berpindah ke sana. Kau bahagia disana, walaupun aku tau dalam hati kau tak bahagia. Walaupun aku tau senyuman yang terukir dibibir mu selama setahun itu hanya sekadar utk menenangkan hatimu yang duka. Engkau taknak orang sekeliling kau tau bahawa sesungguhnya kau lemah tanpa kami. Kau lemah utk teruskan hidup tanpa kami disisi.


Setahun berlalu...


Kini kau bahagia bersama mereka. Melihat gambar wajahmu yang tersenyum dengan mereka.. Aku tau kau sudah bahagia bersama mereka. Aku tau kau dapat menerima mereka dengan sepenuhnya dalam hidupmu kini. Walaupun begitu, aku juga tumpang bahagia buatmu. "Aku gembira bila tengok kawan-kawan aku gembira." Fakta.


Walaupun aku bersedih, jangan lah kawan aku yang bersedih. Aku tktahan tengok. Aku tkluahkan melalui kata, tapi aku menzahirkan melalui lirikan mata. *ayat tkboleh blah*  


Setahun berlalu juga...


Awak lagi sorang meninggalkan diri ini utk berpindah. Okay, amat sedih sangat. *broken malay* Jujur aku kata, aku sedih sangat-sangat bila dapat berita mengenai itu. Mata aku tkberhenti tengok apa yang kau text dekat aku pagi tu.. Sungguh cepat waktu berlalu. Sungguh cepat kenangan kita berempat berlalu.


Walau bagaimanapun, hidup ini harus diteruskan tanpa korang. Aku yakin korang boleh berjaya tanpa adanya aku disisi. Andai aku pergi suatu hari nanti...please don't miss my laugh, my voices, my 'mcmne-mcmne', my smiles too much. It'll be heartbreaking moment to see you guys like that. Aku tau korang mampu bangkit & bahagia tanpa aku...Aku sayang korang.

No comments:

Post a Comment